Ličnosti životnog stila

Beograd, 17. decembar 2013.

Modna agencija Fabrika po treći put za redom je proglasila LIČNOSTI ŽIVOTNOG STILA koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu, i koje kao takve treba da budu uzor mladima i opštoj javnosti. Našoj kompaniji je pripala čast da primi priznanje kao Kompanija životnog stila 2013. za humanitarni doprinos zdravlju stanovništva. Nagrada je uručena direktorki Jeleni Jovanović.


FIT-KID EVROPOSKO PRVENSTVO

2. i 3. novembar 2013.

Fitnes i Aerobik Savezu Srbije je pripala čast da organizuje i bude domaćin XI Fit-Kid Evropskog Prvenstva od 02.11-03.11., Ustanova kulture "Palilula". Ovo sportsko takmičenje dece uzrasta 7-18 godina, okupilo je oko pet stotina takmičara, trenera, i drugih učesnika iz nekoliko evropskih zemalja, a tom prilikom Agroposlovi su mladim sportistima dodelili nagrade-obogaćeno brašno i testenine- sa ciljem promocije zdravih navika i pravilne ishrane.


Dan Hisbasa

Beograd, 25. oktobar 2013.

Udruženje "HISBAS" (https://sr-rs.facebook.com/HISBAS) čiji je cilj i zadatak da poboljša kvalitet života osoba sa spinom bifidom i hidrocefalusom, da utiče na smanjenje broja novorođenčadi sa ovim stanjima edukacijom i primarnom prevencijom, kao i da pruži psihosocijalnu podršku ovim osobama i njihovim porodicama je u petak, 25. oktobra od 17.00h, u prostorijama šoping-mola Delta City, uz podršku i pomoć kompanije Agroposlovi organizovalo obeležavanje svetskog dana spine bifide pod sloganom "U mom kraju ja sam neko, u mom kraju ja sam zmaj" sa ciljem podizanja svesti o bolesti i pružanju podrške osobama koje žive sa spinom bifidom. Tom prilikom Agroposlovi su po prvi put promovisali brašno i testenine obogaćene gvožđem i folanom koji imaju veliki značaj u prevenciji ovih stanja. Oko 400.000 dece širom sveta godišnje se rodi sa rascepom kičmenog stuba. U zemljama širom Amerike, Azije, Afrike i Evrope brašno, testenine i pirinač obogaćuju se mineralima i vitaminima, a rezultati sprovedenih istraživanja potvrđuju da je obogaćivanje osnovnih životnih namirnica jedan od efikasnih vidova prevencije anemije, spine bifide, anencefalije i ostalih oboljenja.

Na sajtu Flour fortification Initative (FFI), međunarodne nevladine organizacije koja pruža podršku zemljama u planiranju i sprovođenju fortifikacije, možete pročitati članak o obeležavanju međunarodnog dana Spine Bifide u Beogradu.
http://www.ffinetwork.org/about/stay_informed/newsletters/Q4_2013.html

Dužijanca

Subotica, 12. avgust 2013.

Dužijanca je tradicionalna manifestacija koja sе u svojoj organizaciji sastoji od čitavog niza događaja. To je svetkovina završetka žetve koja se u Subotici javno slavi više od 100 godina. Na salašu u blizini sela Mala Bosna, nedaleko od Subotice, održano je jedno od najznačajnijih događanja u okviru Duzijance ‒ takmičenje risara. Cilj takmičenja risara je da se na starim mašinama prikaže kako su naši preci žito, spremali i vrhli. Ove godine su i Agroposlovi dali mali doprinos ovoj manifestaciji u vidu nagrade za najbolji risarski par kao i finansijske pomoći samom dogadjaju.Donacija "Agroposlova" subotičkoj bolnici

Subotica, 12. jun 2013.

Bolnica u Subotici dobila je danas reanimacioni sto. Donacija je isporučena u okviru akcije "Bitka za porodilišta", a sredstva za nabavku opreme obezbedila je kompanija "Agroposlovi".


Dr Branka Milisavljević, predstavnica Opšte bolnice, zahvalila se donatorima na pomoći i ukazala na izuzetan značaj ovih donacija u procesu obezbeđivanja adekvatne zdravstvene nege bebama u subotičkoj bolnici: "Bitka za porodilišta se vodi na više frontova. Jedan front je i u našoj bolnici, i na njemu se svaki dan bori na desetine lekara i pomoćnog osoblja. Ova donacija nam je značajna i kao oružje u toj borbi, ali i kao veliko ohrabrenje jer osećamo da u njoj nismo sami".


U ime Agroposlova donaciju je uručila g-dja Mirjana Čabrić, direktorka subotičkog doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka" koji ova kompanija pomaže od svog dolaska u Suboticu. Ona je istakla da s obzirom da vlasnici Agroposlova Čeda i Jelena ne žele poseban publicitet i da se na ovaj nacin medijski eksponiraju ona koristi ukazanu priliku kako bi pozvala sve koji mogu da pomognu da to zaista i urade jer na osnovu licnog iskustva zna koliko je takva vrsta podrske dragocena. Takodje, Mirjana Čabrić je navela da je ovo samo jos jedna u nizu akcija kompanije Agroposlovi koja se odnosi na pomoć ovdašnjoj zajednici i da je uverena da će ih u buducnosti biti jos više.Aleksandra Berić, predstavnica Fonda B92, podsetila je da se bliži trenutak obeležavanja prve godišnjice početka "Bitke za porodilišta": "Kada pogledamo iza sebe, vidimo zaista velike rezultate i veliki odziv donatora, kako kompanija, tako i pojedinaca – preko milion i po evra u opremi za porodilišta u Srbiji. Ali imamo još mnogo posla. Konkretno, subotičkoj bolnici je za normalno funkcionisanje potreban niz drugih uređaja - neonatalni ventilator, pacijent monitor, ultrazvučni aparat, porođajni sto, aparat za rakalnu drenažu... Dakle, prostora za pomoć ima više nego dovoljno. Sad treba da pokažemo koliko smo solidarni kao društvo i da taj prostor u najbržem roku ispunimo, jer radi se o životima i zdravlju beba".Dan Kolevke 110 godina KOLEVKE

Subotica, 23. maj 2013.

Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" obeležio je 110 godina postojanja prigodnom svečanošću na kojoj su dodeljene zahvalnice dugogodišnjim radnicima, donatorima, medijima i svima zaslužnim za pomoć ovoj instituciji.
Sastanak u Privrednoj komori Srbije na temu obogaćivanja brašna

Beograd, 14. mart 2013.

U četvrtak 14.marta održan je sastanak u Privrednoj Komori Srbije iniciran od strane HISBAS-a, sa predstavnicima Fidelinke (Agroposlovi). Na sastanku su govorili dr Mirjana Raičević, o zdravstvenim i hirurškim aspektima Spine bifide, dr Jagoda Jorga o značaju folne kiseline i gvožđa u prevenciji različitih oboljenja između kojih je akcenat stavljen na spinu bifidu i nutritivne anemije. Predsednica HISBAS-a, Ivana Trbojević govorila je o načinu na koji bi se mogla sprovesti obogaćivanja brašna folnom kiselinom i gvožđem u Srbiji, dok je Maja Kanazir, potpresednica iznela primere pozitivne prakse u zemljama koje sprovode obaveznu fortifikaciju brašna. Ispred kompanije Fidelinka sastanku je prisustvovala Jelena Jovanović, generalni direktor kompanije Agroposlovi, sa svojim timom. Sastanak je protekao u radnoj atmosferi i rešenosti menadžment tima kompanije da se stvore nephodni uslovi za realizaciju tehničko-tehnološkog projekta fortifikacije brašna i testenina mineralima i vitaminima.Prvi rođendan

Subotica, 17.12.2012.Kompanija „Agroposlovi“ obeležila je 17.decembra 2012. u Subotici uspešan završetak poslovne godine koktelom kojem su prisustvovali brojni poslovni partneri, radnici, predstavnici gradskih vlasti i sindikata, kao i sportisti. Svečanost su dodatno uveličali učenici Osnovne i srednje škole za vaspitanje dece sa posebnim potrebama „Žarko Zrenjanin“, koji su izveli prigodan kulturno – umetnički program.

“Agroposlovi” su u oktobru 2011. godine započeli poslovnu saradnju sa subotičkom kompanijom “Fidelinka”, zakupom njenog brenda i mlinova, a u avgustu ove godine su, pored mlinova, pokrenuli i “Fidelinkinu” fabriku testa, otvorivši radna mesta za 100 ljudi koji su zbog stečaja te kompanije dve godine bili bez posla.Generalna direktorka “Agroposlova” Jelena Jovanović je, obraćajući se zvanicama, kazala da će ta kompanija i u narednim godinama nastaviti da razvija dobre odnose sa svojim partnerima, truditi se da bude društveno odgovorna i da će i dalje sarađivati sa onima koji brinu o drugima.

“Prvi rođendan je bitan dan u svakom životu, kako onom u životu živog bića tako i kompanije koja je praktično unela krv u jedan organizam koji prestao da postoji”, rekla je ona i uručila plakete “Radnik godine” radnicima koji su svojim zalaganjem i iskustvom stečenim u mlinarskom poslu tokom svog radnog veka doprineli uspešnom širenju poslovnih poduhvata.

Ona je plakete uručila Ireni Mišuđik iz fabrike testa, koja je sa 28 godina radnog staža odano, pošteno i sa mnogo energije svakodnevno doprinosila napretku magacinskog poslovanja i Grgi Beretiću iz kukuruznog mlina “Bajmok”, radniku koji je, kako su ocenile njegove kolege, izuzetno posvećen poslu i spreman da učestvuje u svakoj inovaciji. Priznanja je dobilo i troje radnika subotičkog mlina - Karolj Ponus, koji i posle 39 godina radnog staža predano usvaja nove metode rada, Pavle Pokornik, jedan od najzaslužnijih za razvoj mlinarske industrije i čovek koji nesebično prenosi saznanja na mlađe kolege i Svetlana Vitomirovic – precizna u poslu, dobar lider i timski igrač.

Strateški interesi kompanije “Agroposlovi”, čija je ambicija da postane regionalni lider u ovoj oblasti poslovanja, protežu se od skladištenja i pružanja usluga javnog skladišta, do ulaganja u obradive površine, rani otkup žitarica, njihovu preradu i plasman na domaće i inostrano tržište.

Komercijalni direktor “Agroposlova” Dejan Pilja podsetio je da je ta kompanija na posao vratila ljude koji su zbog stečaja “Fidelinke” bili bez posla i da oni sada redovno primaju plate, napominjući da za to kompanija nije tražila nikakve subvencije.

U “Fidelinku” su vraćeni njeni stari rukovodioci, poslovođe, tehnolozi, mlinari, manipulanti, čuvari… Kao jedan od prioriteta poslovanja kompanije u narednom periodu Pilja je naveo dalji razvoj politike društveno odgovornog poslovanja i pomoć najugroženijima. “Naša obaveza je da pomognemo onoliko koliko možemo da pomognemo i ova svečanost to potvrđuje. Cilj nam je da u ovim teškim vremenima pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je Pilja.“Agroposlovi” su u prethodnom periodu učinili sve kako bi pomogli i makar malo olakšali život štićenika i osoblja doma za decu sa smetanjama u razvoju “Kolevka” i Osnovnu i srednju školu “Žarko Zrenjanin” iz Subotice. Cilj kompanije je da humanitarne aktivnosti proširi i na pružanje podrške projektu fondacije B92 “Bitka za bebe”, kojoj je uplatila sredstva koja su subotičkoj bolnici neophodna za kupovinu stola za reanimaciju za odeljenje neonatologije.

Jedan od značajnijih ciljeva kompanije je i stručni i profesionalni razvoj radnika, koji je svakako osnov njihove lične sigurnosti i boljeg životnog standarda, ali i osnova pripadnosti kompaniji i podsticaj za dalju zajedničku saradnju na obostranu korist.

“To je garancija našeg poslovanja, koje u tradiciji pronalazi iskustvo neophodno za modernu proizvodnju besprekornog kvaliteta, koje je ‘Agroposlove’ i ‘Fidelinku’ za godinu dana dovelo do pozicije jednog od najvećih proizvođača brašna i testenine u regionu”, kazala je u obraćanju prisutnima Milica Jelić, koja je zadužena za marketing u “Agroposlovima”.Svečanosti su prisustvovali i direktor vaterpolo kluba “Crvena zvezda” Igor Milojević i vaterpolisti tog kluba.

“Želim da vas upoznam da ćemo i u narednoj godini nastaviti da pomažemo sjajne Zvezdine vaterpoliste, uvereni da baš oni svojom borbom i pobedama na pravi način promovišu našu ambicioznost i želju za daljim uspehom”, najavila je Jelićeva.

Obeležavanju rođendana u sali Gradskog veća u Subotici prisustvovali su i suprug direktorke “Agroposlova” Čedomir Jovanović, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov, predsednik Pokrajinskog odbora LDP Dušan Mijić, narodna poslanica Judita Popović…

Zvanicama su, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, uručeni prigodni pokloni, a čelnici kompanije su im poželeli da u narednoj godini budu uspešni u poslovima kojima se bave i da svaki slobodan trenutak provedu u društvu svojih najbližih.


KLUB PRIJATELJA UNICEFA I AGROPOSLOVI

1. decembar 2012.

Naša kompanija se decembru 2012. godine priključila "Klubu prijatelja UNICEF-a", programu stalnih mesečnih donatora koji ima za cilj da obezbedi srećnije detinjstvo za decu Srbije i unapredi uslove za njihov rast i razvoj. Cilj ovog programa je da se podigne svest o tome da su deca briga svakog pojedinca, svake kompanije, celog društva. Članovi "Kluba prijatelja UNICEF-a" su ljudi i kompanije dobre volje koji su spremni da doprinesu ostvarivanju prava svakog deteta i da im pomognu da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo. Svaki pojedinačan doprinos, mali ili veliki, značajan je korak ka sigurnijem i srećnijem detinjstvu u Srbiji.Fabrika testa Fidelinka počela sa radom

20.08.2012. u Subotici


Nakon dve godine pauze uzrokovane stečajem u A.D.Kompanija Fidelinka, jedna od najpoznatijih testenina na području Srbije ponovo je na policama velikih trgovinskih lanaca, zahvaljujuci kompaniji Agroposlovi, koja je pored mlinova u Subotici i Bajmoku, zakupila i fabriku testa.

Nakon mesec i po dana pripremnih radnji kompanija Agroposlovi krenula je sa distribucijom Fidelinkinih testenina u prodajne lance širom Srbije. Testenine se prodaju u novoj redizajniranoj ambalaži, a zadržale su nekadašnji prepoznatljiv kvalitet.Isti dan otvoren je i maloprodajni objekat u okviru fabrike u Subotici, Čantavirski put 1, gde se mogu kupiti svi proizvodi Agroposlova po diskontnim cenama."Agroposlovi" zakupili i fabriku testa Fidelinka

10.07.2012. u Subotici


Кompanija "Agroposlovi" d.o.o. zakupila je i fabriku testa Fidelinka. U toku su pripremni radovi, a sa obnavljanjem proizvodnje u testari u Subotici sačuvaće se prepoznatljiv brend. Fidelinkina testenina će se ponovo naći na policama velikih trgovinskih lanaca od sredine avgustu 2012. godine. Na ovaj način „Agroposlovi“ d.o.o. će vratiti na svoja radna mesta još 20 radnika koji su pre stečaja bili zaposleni u Fidelinki.

"Agroposlovi" na gradonačelnikovoj humanitarnoj večeri

12.03.2012. u Subotici


Za razliku od dugogodišnje tradicije održavanja Gradonačelnikovog bala, po prvi put je održano Gradonačelnikovo humanitarno veče.Humanitarnoj večeri prisustvovalo je oko 180 zvanica koje su, po pozivu gradonačelnika, kupile ulaznicu. Ulaznica je iznosila 6.000 dinara po osobi, a prihod od ulaznica namenjen je Osnovnoj i srednjoj školi (OISŠ) "Žarko Zrenjanin", za rešavanje problema obezbeđivanja adekvatne ishrane za svoje učenike i štićenike. Prema rečima direktorke OISŠ "Žarko Zrenjanin" Jovanke Tešanović, prihod od ulaznica omogućiće da se nabavi odgovarajuća užina za jedno polugodište, za ukupno 318 korisnika dnevnog boravka ove ustanove.Veliku ulogu u ovoj humanitarnoj večeri odigrala je firma "Agroposlovi", koja je OISŠ "Žarko Zrenjanin" namenila iznos od 420.000 dinara, kupivši ulaznice za svih 70 radnika, koliko radi u dva Fidelinkina mlina, sa tim da će škola odlučiti kako će iskoristiti ta sredstva.Fidelinka ponovo radi

10.11.2011. u Subotici
"Agroposlovi" d.o.o., na čelu sa Direktorom Jelenom Jovanović, vratili su u život Fidelinkine mlinove. Na svečanom otvaranju 09.11.2011. prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, koji je rekao da se obnavljanjem proizvodnje čuva prepoznatljiv brend i da se pokazalo da stečaj ne mora obavezno da znači odlazak firme u propast, već da to može da bude i početak izlaska iz krize. Pre svega, 70 ljudi vraćeno je na svoja radna mesta, što ne bi bilo moguće da nije bilo i velikog angažmana ljudi koji su nekada radili u 'Fidelinki'.Poslovođe mlina Milorad Kujundžić i Pokornik Pavle, stalnim održavanjem opreme u vreme stečaja, omogućili su da 'Fidelinka mlin' zadrži svoju atraktivnost za buduće zakupce.

Dugogodišnji Rukovodilac mlina Veljko Stipić, istakao je da je kapacitet mlina za preradu pšenice 250 t mlinskih proizvoda za 24h, skladišnog kapaciteta od 2.000 tona brašna, koje se pakuje u redizajniranu ambalažu sa prepoznatljivim brendom. Učešće "Fidelinke" na domaćem tržištu pre stečaja bilo je oko 50 odsto.Po rečima Komercijalnog direktora Dejana Pilje, kvalitet proizvoda mora da bude vrhunski, a krajnja cena u maloprodajnim lancima biće srednjepozicionirana. Cilj Agroposlova je da digne brend koji je, faktički, iščezao iz trgovinskih lanaca, ali je ostao u podsvesti kupaca.

Potpredsednik Saveza samostalnog sindikata u Subotici Ištvan Huđi izrazio je zadovoljstvo što zajedničkim naporima Grada, Sindikata i ljudi koji imaju kapital može da dođe do toga da se ponovo pokrene proizvodnja i radnici vrate na posao.Pored mlina u Subotici, zakupljena je i proizvodna jedinica u Bajmoku, gde se prerađuje merkantilni kukuruz, a kao glavni proizvod se izdvaja kukuruzna pivarska krupica."Fidelinkino" brašno i griz ponovo su se našli na rafovima prodavnica, a Direktor "Agroposlovi" d.o.o. Jelena Jovanović obećava da će ga vrlo brzo biti na policama svih velikih trgovinskih lanaca, ne samo u Srbiji već i u bivšim republikama.